Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending in heel Europa

Bestel nu, betaal later met Klarna

Hoe een TENS-apparaat als Ovulay je menstruatiepijn kan verlichten

Hoe een TENS-apparaat als Ovulay je menstruatiepijn kan verlichten

Menstruatiepijn kan soms echt aanvoelen alsof iemand je herhaaldelijk in de buik schopt. De pijn kan zo intens zijn dat je de hele dag in bed wilt blijven liggen. Maar, wat als er een apparaatje bestaat dat snel afrekent met die verschrikkelijke krampen? Het TENS-Apparaat is een niet te missen vriend tijdens die lastige periode van de maand! In dit artikel leggen we dan ook uit wat een TENS-apparaat precies is en hoe het ook jouw menstruatiekrampen kan verlichten.

Menstruatiepijn verpest je hele dag

Menstruatiepijn kan je hele dag verpesten. Voor sommigen is menstruatie gewoon een doffe, knagende pijn terwijl de pijn bij andere vrouwen zo sterk kan zijn dat ze het huis niet uit willen. Maar ook mentaal kan menstruatiepijn roet in het eten gooien. Wanneer je pijn hebt, loop je met een korter lontje rond, en zelfs met lichte, doffe pijn is het soms erg moeilijk om je te concentreren op je werk of studie.

TENS kan je menstruatiepijn verlichten

Het goede nieuws is echter dat een TENS-apparaat zoals dat van Ovulay je menstruatiepijn snel kan verlichten. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, een hele mond vol om gewoon te zeggen dat het apparaatje elektrische stroom gebruikt om die vervelende menstruatiepijn te blokkeren.

De kleine schokjes voel je amper. Ze voelen aan als een soort tinteling op je huid of een zacht kloppend gevoel. Deze kleine schokjes kunnen op twee manieren helpen om je pijn te verminderen. Ten eerste verminderen of blokkeren ze de pijnboodschappen die vanuit je zenuwen naar je hersenen worden gestuurd. Ten tweede kunnen deze kleine schokjes je lichaam ook helpen om natuurlijke pijnstillers, endorfines genaamd, aan te maken. En deze endorfines helpen je om je beter te laten voelen!

Wat zijn de voordelen van een TENS-apparaat

Nu denk je waarschijnlijk: wat zijn nu de voordelen van zo'n TENS-apparaat? Ten eerste hoef je helemaal geen medicijnen meer te slikken. Soms kan het namelijk zo zijn dat je pijnstiller weinig effect heeft. En je mag natuurlijk niet meer medicijnen innemen dan de aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast kan pijnmedicatie voor sommige mensen ook nare bijwerkingen hebben. Met een TENS-apparaat ben je daarvan meteen verlost.

Ten tweede is een TENS-apparaat enorm makkelijk te gebruiken. Je kunt het apparaatje gemakkelijk thuis of zelfs op kantoor opdoen. Ook is de Ovulay aanpasbaar. Menstruatiepijn is namelijk niet altijd even licht of hevig en je kunt het apparaatje dan ook zo instellen om volledige controle te hebben over je pijn.

En zoals hierboven al eens vermeld, zal een TENS-apparaat ook de productie van endorfine stimuleren. Endorfines zijn een natuurlijke pijnstiller en kunnen ervoor zorgen dat je op een natuurlijke manier langdurig de pijn kan verlichten.

Maar hé - werkt dat nou écht?

Ja! Een TENS-apparaat werkt echt.

Heel wat therapeuten en sportartsen gebruiken TENS-apparaten om (spier)pijn te bestrijden. Maar wist je dat een TENS-apparaat zelfs wordt gebruikt om de pijn van weeën te onderdrukken? TENS-apparaten worden al decennialang succesvol ingezet zowel in het ziekenhuis als thuis om vrouwen die op het punt staan te bevallen te helpen met het beheersen van de pijn.

Natuurlijk hebben we het hier over een grotere TENS-machine, maar de Ovulay doet net hetzelfde, hij is gewoon kleiner, handiger, en discreter. En zeg nou zelf- als een TENS-machine kan helpen met weeën, dan kan hij zeker ook jouw menstruatiepijn aan!

De Ovulay - Discreet en aanpasbaar

Helemaal overtuigd? Dan is de Ovulay zeker wat voor jou. Dit geweldige apparaatje is erg klein en discreet. Op die manier kun je het makkelijk onder een shirt of blouse dragen wanneer je op het werk zit of aan het winkelen bent.

Ook kun je dankzij de plus- en minknopjes de kracht van de Ovulay makkelijk aanpassen - wat minder aan het einde van je menstruatie of wat meer wanneer de pijn net wat te veel wordt.

Tot slot kun je de Ovulay zowel op je buik als op je rug gebruiken. We weten allemaal dat menstruatiepijn niet enkel een invloed heeft op je onderbuik - vaak komt er ook een doffe pijn in de rug bij kijken. Je kunt de Ovulay dan ook makkelijk op je rug gebruiken om ook daar de pijn te bestrijden.

Conclusie

Een TENS-apparaat is een handig apparaatje dat je kan helpen met je menstruatiepijn. Het is verschrikkelijk wanneer je menstruatie roet in het eten gooit, zeker wanneer de pijn zo hevig is dat jij je bed niet uit kan.

Met het Ovulay TENS-apparaat kun je makkelijk en snel de pijn verlichten, of je nou thuis bent, lekker aan het winkelen bent of op kantoor zit te werken. De Ovulay is klein en discreet en biedt een heleboel voordelen zoals het feit dat je geen medicijnen hoeft te slikken en dat je het machientje helemaal kan aanpassen aan hoeveel pijn je voelt.

Geef de Ovulay alvast een kans en blijf de pijn tijdens je menstruatie de baas! Je kunt ‘m hier alvast kopen.